Taula de la primavera 2023

Aquí podeu escoltar la música amb instruccions per ed. infantil

Aquí podeu escoltar la música amb instruccions per primària

  1. Comencem amb dues respiracions. Agafem aire pel nas i expirem per la boca.
  1. Agafem el cap com si fos una pilota i el mobilitzem. Primer cap als costats (3x), després a baix i adalt (3x). 

Opció infantil: agafem el cap i el movem lentament cap a un costat, cap a l’altre costat, a baix i amunt.

  1. Estirem un braç per sobre del cap i baixem l’altre braç pel lateral. Canviem de braç (3x), acabem amb els dos braços ben estirats i de puntetes.

Opció infantil: estirem els braços més lentament. Després estirem els dos braços, i ens posem de puntetes per estirar encara més.

  1. Baixem els braços molt lentament dibuixant un sol.
  1. Posem una mà al clatell, l’altra també i baixem el cap tancant els colzes, mirant el melic. Expirem. Pugem obrint els colzes i inspirem(4x).

Opció infantil: posem una mà al clatell, l’altra també, inspirem mirant el cel, com si fóssim dofins flotant al mar (2x). Ara mires enrere per veure on són els altres dofins del grup.

  1. Seguim amb les mans al clatell, ara nedem amb els braços, dibuixant un 8, símbol de l’infinit  amb el cap, els colzes dibuixen cercles. Endavant (5x) i enrere (5x).
  1. Encara amb les mans al clatell, fem una torsió, fent un moviment lateral com si volguéssim mirar enrere, flexionant els genolls (2x) i cap a l’altre costat (x2).

Opció infantil: tornem a flotar, inspirem mirant el cel (1x), mira enrere i cap a l’altre costat enrere. 

  1. Toquem davant amb un peu en punta i amb l’altre (només primària).
  1. Escalfem les cames i mobilitzem els malucs, doblegant un genoll i l’altre .
  1. Tapem un ull amb la mà, desconnectem aquesta meitat del cos i activem l’altra movent la cama oposada. Canviem de costat. Després movem la cama i el braç, canviem altra vegada de costat. Finalment movem cama, braç i cap contraris a l’ull tancat.  Tanquem els dos ulls i obrim.  

Opció infantil: tapem un ull amb la mà i movem els dits de l’altra mà. Després sacsegem tota la mà. Canviem, tapem l’altre ull, movem els dits de la mà contrària i tota la mà. Després tanquem els dos ulls i movem els dos braços com si estiguéssim nedant.

  1. Posem les dues mans juntes ajuntant els palmells i les freguem, pujant els braços. 
  1. Ens capbussem a l’aigua amb les mans juntes (2x).
  1. Baixa les mans al pit, salta cap a un costat i cap a l’altre (3x) i fes els moviments de nedar enrere amb un braç, canvia de costat (3x). Nedem enrere amb els dos braços (3x). Tornem a ajuntar les mans davant del pit. 

Opció infantil: ens capbussem a l’aigua (3x). Saltem amb els dos peus junts cap al costat (3x).  

  1. Tornem la nostra atenció a la respiració, agafant aire amb el nas i expirem per la boca.
  1. Equilibri: pugem un peu a poc a poc, enganxat a l’altra cama. Pugem els braços a poc a poc, en 8 temps. Baixem braços i agafem la cuixa de la cama aixecada, mirem enrere per fer una torció i aguantem (en total 16 temps). Canvi de cama. 

Opció infantil: càmara lenta. Caminem sobre una línia imaginària, posem un peu davant de l’altre. Pugem els braços per buscar l’equilibri. Anem enrere. Pugem els braços. 

  1. Posem les mans al cap i modelem tot el cos. Toquem amb força. Primer el cap i la mandíbula, creuem les mans al pit, agafem espatlles, colzes, canells; junta els dits de les dues mans i gira un palmell cap a un costat i l’altre palmell a l’altre costat. Ara compactem més ràpidament tors, malucs, cuixes, cames, esquena. 

Opció infantil: fem tot igual, modelant el cos com si fos plastilina, però amb les mans no girem els palmells, agafem els dits (junts) amb els dits (junts) de l’altre mà.

  1. Acabem amb els ulls tancats i les mans creuades davant del pit. Donem un copet al pit amb una mà i després amb l’altre. Acabem amb unes respiracions. Inspirem pel nas i expirem pel nas també.