Les 3 gràcies de l’escola Montpalau Argelaguer fent el Tirabuixó

DSC01848
Escola Montpalau (Argelaguer)
Anuncios

Ja esta en dansa la taula de la tardor!

Hem començat la nova taula de la tardor a 4 escoles de Bàscara, Girona i Figueres. Primer hem anat a fer una formació per les (els) mestres. Desprès hem anat a fer els estiraments amb els alumnes a cada aula. La setmana que ve anem a fer formacions a més escoles de Figueres i després començarem a la Garrotxa.  Aquesta vegada hem intentat adaptar la taula a diferents nivells i fer-ne versions més senzilles pels més petits. Aquí veureu un vídeo que hem fet per les mestres d’educació infantil i cicle inicial per ensenyar com es pot adaptar la taula.

 

El Tirabuixó ajuntarà forçes amb el programa “Sigues tu” de Dipsalut.

El programa Sigues tu de Dipsalut és un programa d’educació per la salut. Utilitza, com a estratègia, l’entrenament de les habilitats per a la vida, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) qualifica com a «bàsiques»:  la comunicació interpersonal, la capacitat de negociació i rebuig, l’empatia, la col·laboració i el treball en equip, l’advocació i la defensa d’interessos col·lectius, la presa de decisions, la resolució de problemes, el pensament crític, el control intern, l’autoestima i la gestió de les emocions i els sentiments i de les tensions i l’estrès.

Creiem que els objectius de Sigues tu i el Tirabuixó són complementaris. Tots dos volen crear salut (en contraposició a la visió clàssica de la prevenció de la malaltia), enfortint les habilitats personals per gestionar la propia vida i les relacions amb els altres i l’entorn. La conexió cos-ment és fonamental per l’empoderament tant individual com comunitari.

Per tal, hem encetat el diàleg amb l’equip de Dipsalut per estudiar les possibilitats de col·laboració pel curs que ve. Avui hi ha una noticia a la web de Dipsalut referent al Tirabuixó:

http://www.siguestu.cat/ca/noticies/17-el-treball-de-la-consciencia-corporal-amb-el-.html

Ha arribat la nova taula de la primavera

A les escoles de Bàscara i Avinyonet de Puigventós ja hem fet les formacions amb les mestres per la nova taula de la primavera. Hem fet dos videos diferents, amb alumnes de l’escola Joan Reglà de Bàscara. Un video és la taula tal com l’hem creada, l’altre video ensenya una versió un mica més senzilla. És un exemple de com es poden fer canvis a les taules per adaptar-les a les diferents edats dels alumnes. Aquí es pot veure els videos i llegir tota l’explicació de la taula nova.

Una altre novetat és que hem fet un dossier extès que dona més informació sobre els moviments de les taules. El podeu trobar aquí: Explicació TAULA PRIMAVERA 2017